ryze z djerby
na pripravu potrbujeme:
pul kila ryze(4 clena rodina)
2-3 platky kurecich rizku
svazek perzele
3lzice rajskeho protlaku
2 vrkve
1 cibule
pul konzervy cizrny
sul pepr a cernena paprika(muze byt i paliva jak kdo ma rad)
priprava:
pripravime si velkou misu a nakrajime maso na mensi kousky,petrel nasekame na drobno cely svazek,mrkev nakrajime na male kousky tez i cibulivse vlozime do misy pridame cizrnu a lzice rajcatoveho protlaku vse dobre promichame pridame koreni a polijeme dost olejem tak asi 1 sklenicku oleje promichame a vlozime do naparovaciho hrnce priklopime poklickou a obcas promichame at se to brzy udela pocitame tak s 1 ha naparujeme do zmeknuti zarucuji vam ze to vinikajici je to me oblibene jidlo.jestli nemate naparovaci hrnec urcite si ho poridte je to vyborna vec da se v nem delat spostu dobrot.najdete ho v arabskych potravinach
Komentáře
Přehled komentářů
Ahoj, nevím kam to napsat, nenašla jsem email...chtěla jsem tě poprosit...o toto...jestli náhodou nevíš co je to za rýži...měli jsem jí jak v Tunisu, tak i v Turecku....byla to sypká rýže s takovými hnědými kousíčky, jako kdyby to byli osmahlé malé nudle těstovin, ale to nevím určitě...mohla by jsi mi napsat název té rýže a jestli se dá koupit i tady? strašně mi chutnala, děkuji jit.sal@seznam.cz
rýže
(Jitka Salačová, 18. 5. 2013 20:56)